Το θηλυκό δελφίνι, με το όνομα Honey, αιχμαλωτίστηκε το 2005, κοντά στο Ταΐτζί, μία πόλη-λιμάνι, γνωστή για το κυνήγι δελφινιών που διεξάγεται εκεί κάθε χρόνο και αποτέλεσε θέμα του ντοκιμαντέρ "The Cove" που κέρδισε το Όσκαρ το 2009. Η προβολή της ταινίας και το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε, ακολουθήθηκε από πλήθος διαμαρτυριών για το αιματηρό κυνήγι των δελφινιών αλλά και για την πρακτική που ακολουθούν τα ενυδρεία της χώρας για να αποκτήσουν τα έξυπνα θαλάσσια θηλαστικά.
παραπληγια δικαιωματα
Οι συγκλονιστικές εικόνες του ντοκιμαντέρ έφεραν στο φως με τον πλέον τραγικό τρόπο το κυνήγι των συγκεκριμένων ζώων, πολλά από τα οποία αιχμαλωτίζονται με σκοπό να πωληθούν σε θαλάσσια πάρκα, ενώ άλλα θανατώνονται για το κρέας τους. Οι αντιδράσεις και η κριτική ήταν σε τέτοιο βαθμό έντονες που η Ένωση Ζωολογικών Κέντρων και Ενυδρείων της Ιαπωνίας αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι θα σταματήσει να αγοράζει δελφίνια που προέρχονται από αυτή τη βάρβαρη πρακτική.
καιρος αθηνα πασχα 2015
Το θαλάσσια πάρκο Inubosaki στην πόλη Choshi, ανατολικά του Τόκιο, έκλεισε τον περασμένο Ιανουάριο, με τους διαχειριστές του να επικαλούνται μείωση των επισκεπτών μετά τον σεισμό του 2011 και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα.
χαιντι επεισοδιο 9 part 2 of 3
Έκτοτε, η Honey και 46 πιγκουίνοι, μαζί με εκατοντάδες άλλα ζώα, κυρίως ψάρια και ερπετά, παραμένουν αιχμάλωτοι στο ενυδρείο. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να τους παρέχουν τροφή, αλλά φωτογραφίες και βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ομάδες ακτιβιστών φανερώνουν μια δραματική εικόνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου